Esztergomban a Mi Hazánk Mozgalommal bizniszel a DK

Az Index információi szerint néhány napja a Fidesz-KDNP és a Szeretgom Egyesület mellé bejelentkezett egy újabb aspiráns szervezet, az Egész Esztergomért nevű egyesület is.

 

Közleményükben felületesen tettek csupán említést arról, hogy az indulóik között szerepel egykori jobbikos, MSZP-s és KDNP-s is. Azt nem fejtették ki, hogy a volt jobbikosok a Mi Hazánk Mozgalom helyi alapítói és vezetői, ahogyan arról is hallgattak, hogy odaállt melléjük a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi elnöke, Manga Gyula is – írja a lap.

 

Mindezt úgy, hogy a DK hivatalosan Cserép Jánost biztosította támogatásáról.

 

Cserép, a Szeretgom oldal alapítója, a régóta az ellenzéki összefogását szorgalmazó polgármesterjelölt a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, független jelöltként indult el, és 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie. Miután a Momentum is az ellenzéki együttműködés mellett kötelezte el magát, Cserép létrehozta a kifejezetten helyi lokálpatrióta szerveződést, a Szeretgom Egyesületet, így ennek égisze alatt indulna most ősszel az összefogott ellenzék./.../