Erről ennyit: Weber nem volt jelen, így nem került napirendre a Fidesz kizárása

A névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy Manfred Weber, az EPP lista- és frakcióvezetője nem tudott részt venni az ülésen, és azt kérte, hogy az ügyről az ő jelenlétében tárgyaljanak.

 

Erre az Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésszakán, a konzervatív pártcsalád frakciójának következő ülésén lesz alkalom.

 

Weber kedden ultimátumot adott a magyar kormánypártnak, elmondta, hogy mely feltételekkel kerülheti el a kizárást. Az első a Brüsszel.ellenes kampány azonnali és véglelges leállítása, a második bocsánatkérés az pártcsalád tagjaitól, a harmadik pedig a Közép-Európai Egyetem budapesti működésének a biztosítása.

 

Deutsch Tamás az ATV-nek azt mondta a bocsánatkérésről, hogy nagyon csodálkozna ezen. „Azért ez nem egy babazsúr, ahol kicsit meghúztad a copfomat is ez fáj nekem. Ennél jóval komolyabb ember Manfred Weber” – fogalmazott a fideszes EP-képviselő.

 

Deutsch szerint "ma jelen pillanatban nincs olyan EU-s ország, ahol a mérsékelt balközép vagy a mérsékelt jobboldal közé tartozó politikai erők közül többen tucatnyi kérdésben ne kritizálná azt, amit Brüsszel csinál az Európai Unió jövőjével kapcsolatban".

 

Arról nem beszélt, hogy más országoknál még nem fordult elő olyan, hogy pontról pontra cáfolta volna az Európai Bizottság a kormány kampányának állításait. Ahogy arra sem, hogy az Európai Néppárt tagja Junckert, az EB néppárti elnökét támadta volna kampányában.