Erős EP-kezdés: Dobrev Klára európai családi pótlékot és minimálbért is kiharcolna

Úgy fogalmazott: az európai minimálbér és minimálnyugdíj bevezetése nem európai, hanem emberi minimum.

 

Ez a két kiegészítő juttatás akkor járna, ha egy tagállam nem képes vagy nem akarja a saját állampolgárai számára biztosítani a tisztességes megélhetéshez szükséges jövedelmet - fűzte hozzá, megjegyezve: "ma például Magyarországon a családok több mint egynegyede él a létminimum alatt".

 

Álláspontja szerint ezeket a juttatásokat az úgynevezett európai multiadóból lehetne finanszírozni. Felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg a legnagyobb és a leggazdagabb cégek képesek leginkább kikerülni az adófizetést.

 

Dobrev Klára hangsúlyozta, pártjuk az erős és egységes Európát képviseli, európai egyesült államokat akarnak építeni. Az európai egyesült államok a gazdasági közösségen túllépve nem egyszerűen fogyasztóként, adófizetőként vagy munkavállalóként, hanem hús-vér emberként, egy nagy közösség részeként tekint az uniós állampolgárokra - jelentette ki.

 

Kérdés, hogy ennek az Európának részei lesznek-e a magyarok - tette hozzá. Szavai szerint ezért is hazafias kötelessége, hogy küzdjön Orbán Viktor rendszere ellen, mert az azzal fenyeget, hogy Magyarország Európa perifériájára szorul.