Érdemes volt Orbánt dicsérni – már Eperjes Károly is filmet forgathat

Krisztus inge munkacímmel egész estés filmet forgat Eperjes Károly. Az alkotás az ötvenes évek azon időszakát idézi fel, amikor a kommunista diktatúra erőszakszervezete, az ÁVH brutális támadást indított a hazai szerzetesrendek, egyházi közösségek, a kereszténység ellen.

 

A harmincnaposra tervezett forgatás április 20-án kezdődött az egyik leglátogatottabb hazai keresztény zarándokhelyen, Máriabesnyőn. A felvételek várhatóan május végig tartanak – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI).

 

A valós eseményeken alapuló film középpontjában a hit pajzsával küzdő ferences szerzetes, Leopold atya és a fiatal, ambiciózus ÁVH-s vallatótiszt, Keller főhadnagy párharca áll.

 

A Krisztus inge a Nemzeti Filmintézet 300 millió forintos támogatásával készül. A számos helyszínen és két idősíkban játszódó filmhez többek között Máriabesnyőn, Soponyán és Budapesten rögzítenek jeleneteket. A járványhelyzetre tekintettel a legszigorúbb biztonsági előírások betartása mellett zajlanak a munkálatok.

 

A főszerepeket Telekes Péter, Gál Tamás, Pásztor Erzsi, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Jakab Tamás, Tóth János Gergő alakítja, mellékszerepekben többek között Derzsi János, Koltai János, Tordai Teri, Császár Angéla és Tóth Auguszta lesz látható.