Épp időben(..?): 50 évvel a terezett után új Illés-lemez jelenik meg

„Ködösek már a részletek, de mielőtt 1970 márciusában Londonba utaztunk egy koncertre, Mészáros Mártával terveztünk egy filmet a közreműködésünkkel, a dalaink is szóltak volna benne. Adtunk egy interjút a BBC magyar nyelvű zenei műsorának, majd hazatértünk után itthon egy évre letiltottak minket” – idézte fel Szörényi Levente, az Illés frontembere, zeneszerzője a lemezt bemutató sajtótájékoztatón.

 

Az interjúban Bródy János, az Illés együttes gitárosa, szövegírója arról beszélt, milyen nevetséges, ha valakinek a hosszú haja miatt esetleg baja eshet; valószínűleg ez lehetett a letiltás oka. Az interjú következményeként a már forgatás alatt lévő forgatókönyvet átírták, az Illés-számokat száműzték belőle, a zenekar egy éven át csak vidéken léphetett fel, dalaikat jó ideig nem játszották a rádióban.

 

A most Goodbye London címmel a Moiras Records gondozásában, a Radics Béla Emléktársasággal együttműködésben, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával megjelent tizenkét számos anyag a 48 évvel ezelőtt tervezett lemez reprodukálása az eredeti elgondolások alapján.