Elzárta a Királykunyhóhoz vezető utat a Pilisi Parkerdő Zrt

Ami különös, hogy a letiltott úton egyébként se közlekedhetnének gépjárművek, legfeljebb az erdészeté. Bizonyára az őrájuk nem vonatkozik a korlátozás. A Királykunyhó egy luxus vadászház, ahol jó pénzért egyszerre összesen négy ember vendégeskedhet. Úgy tudjuk, hogy az ő nyugalmuk érdekében vezették be ezt a korlátozást, amivel több baj is van.

 

A leginkább kifogásolható, hogy hiába ajánlanak fel egy másik utat, az keskeny, meredek és az év nagy részében sáros. Ráadásul lovaglásra is kijelölt szakasz. Másrészt a felülről érkezőknek kihelyezett tiltótábla után a Görbehajtás felől még több út csatlakozik be, akik azokon jönnek, azokat semmi sem figyelmezteti.

 

Az is kifogásolható, hogy a tiltótáblára nincs kiírva, hogy azt ki állította, úgy értesültünk, hogy a Királykunyhót is bitorló Pilisi Parkerdő Zrt. Úgy látszik az erdészet nem vállalta fel a táblát, ami nem is csoda, hiszen a környék nem magán terület, hanem az államé, amit az erdőgazdaság nem birtokol, tehát nem a tulajdonosa, mint, ahogy azt sokan hiszik, hanem csak a vagyonkezelője.

 

A Pilisi Parkerdőgazdaság Zrt. szeret úgy tetszelegni, mintha tulajdonos lenne, miközben csak egy, mint a nevében is benne foglalt gazdasági társaság.

 

Kertész Z István