Elmaradt a forradalom – érdektelenségbe fulladt a „diáktüntetés”

Legnagyobb sajnálatunkra, azok a diákok már rég más tájakon keresik az érvényesülésüket – okkal s joggal, Budapest sajnos nem Párizs, itt nem szedik fel az utcaköveket.

 

Pedig volt olyan hatásvadász zugportál, ami egyenesen megjósolta, hogy a tegnapi óriási erődemonstrációra tervezett, de lagymatagra sikeredett megmozdulás után Orbán ülni fog – ami tuti meg is történt ma, de maximum a miniszterelnöki árnyékszéken...

 

A forradalmak (sajnos) nem úgy robbannak ki, hogy néhány önjelölt belvárosi cheguevara és a hátuk mögé bújó sorvadt lábú önideológus eldönti, hogy no most akkor legyünk közéleti influenszterek és ha ezt elég lelkesen próbáljuk kommunikálni, akkor már forradalmárok is vagyunk, csapataink harcban állnak elvtársak.

 

Pláne, ha a pártsemlegesre tervezett földindulást előtte hallgatólagosan pártkegyekbe, jelesül a DK-elnökség s konkrétan Gyurcsány Ferenc ideológiai szponzorációjába ajánljuk. Így macerás lesz forradalmat kirobbantani péntek délután nyári melegben, érzéki sétákat hagyva a lárifári kedvéért.

 

 

Persze értjük a szándékot és azonosulnánk is vele, ha lenne benne tűz és gyúanyag és mindenek előtt flaszterhitelesség, mert az azért önmagában piszokul kevés, hogy megfogalmazunk két szót, jelesül, hogy „diák” és „tüntetés” és utána leesett állal állunk a pár száz fős jelenlévő előtt vakarózva, hogy eltekintve a jobbikos és DK-s zászlóerdőtől, tulajdonképpen mi is történik és miért is nem.

 

Azon már fel sem szisszenünk, hogy mindezt a Kásler-féle szakminisztérium annyival intézte el,

hogy négy héttel az európai parlamenti választás előtt a Soros-szervezetek és a több ellenzéki párt ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat.

 

Nem mellesleg a demonstráció apropója egyértelműen aktuális problémát próbált felerősíteni, mivel az elmúlt években folyamatosan csökkent a 14-19 évesek körében a sikeres nyelvvizsgát szerzők száma, míg 2005-ben még csaknem 78 ezren tették le ebben a korcsoportban a nyelvvizsgát, addig 2016-ban már kevesebb, mint 52 ezren. A jelen oktatási törvény szerint pedig ennek hiányában nem kezdhetnek felsőfokú tanulmányokba a középiskolában végző diákok.

 

Az esemény „jelszava” is szellemes volt, jelesül, hogy Orbán sem nyelvvizsgával került egyetemre, akkor a mostaniaknak miért is kellene – amit természetesen nem a tudás alóli kibújás, hanem annak megszerzését gátolja számtalan, mára kifekélyesedett életminőség és háttér szorítása.

 

Mindezek ellen tiltakozva a Jövőt a diákoknak! című rendezvényt azért szervezték, mert a tiltakozók álláspontja szerint 2020-tól az Orbán-kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét az átgondolatlan nyelvvizsga-törvénnyel.

 

Sajnos elgondolkoztató, hogy eme több tízezer diákból miért csak néhány százat sikerült motiválni – s erről nem a távol maradó többtízezer tehet, ugyanis a régi mondás, miszerint a népet nem lehet leváltani, nem csak a kormányokra, de a hitelesség nélküli néptribünökre is áll, bármily tisztességes ötletekből is kívánnának azzá válni.

 

(forrás: szabadhir.hu)