Elmarad a hétvégére tervezett tömeges oltási akció

Érdekes módon nem sokkal a cikk publikálása után egyszerűen kivették az ezzel kapcsolatos mondatot. A Magyar Hang írt a Kormányzati Tájékoztatási Központnak (KTK), hogy sürgősen tisztázzák, akkor lesz-e tömeges oltás hétvégén, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. Ugyan a KTK kérdéseinkre nem válaszolt, de az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az hangzott el: sms-ben fogják lemondani az oltást azok esetén, akiket behívtak most hétvégére azért, hogy AstraZenecával oltakozzanak.

 

Ugyanakkor György István államtitkár ígérte: az érintettek megkapják az oltást egy későbbi időpontban, de rövidesen. Ettől függetlenül György szerint az oltási program ütemesen halad, ennek csak egy elemét, az AstraZenecával tervezett oltást érinti a csúszás. Az államtitkár elnézést kért a kialakult helyzetért.

 

„Az oltások környékén van némi technikai zavar, de az oltási tervvel jól haladunk” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádiós interjújában. Később hozzátette, „van problémánk az oltással, de ez nem az oltóanyagokkal függ össze, hanem technikai kérdésekkel.” Kifejtette, eddig a háziorvosok oltottak, akik személyesen ismerte a betegeit, most azonban már tömegesen oltanak, emiatt pedig „át kell állni az adatalapú oltásra”, és „ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel” – fogalmazott.