Ellentétek vonzásában: mindent a népszerű loft stílusról

Üdvözlet a gyárnegyedek világából

 

A loft stílus hazája a ‘40-es évek Amerikája, azon belül is a gyárnegyedek. Téglafalak, betonból készült oszlopok és letisztultságot sugárzó fürdőszobabútor: ez mind belefér ebbe az irányzatba. A nyers, durva hatást elérő berendezési tárgyakat hatalmas belmagasságú belső terekbe helyezik - így teremtve meg a régi gyárépületek hangulatát. 

 

Így hozhatjuk el otthonunkba a loft stílust

 

1. Éljen az extravagancia! Van otthon egy antik hatású tükrünk, de félünk, hogy mutatna a nyers téglafal előtt, vagy éppen egy designer kád mellett? A loft stílus éppen erről szól: az ellentétes hatások harmóniájáról. Kísérletezzünk bátran!

 

2. Természetes fények: Ennek a trendnek az elemei akkor érvényesülnek igazán jól, ha természetes fény világít be fürdőszobánkba. Ha nincs lehetőségünk nagyobb ablakokra, akkor se csüggedjünk: egy okosan megtervezett világítással is ráirányíthatjuk a figyelmet az enteriőr szépségére.

 

3. Karakteres burkolatok: Rusztikus, fa hatású padló, betont idéző csempék: elsőre nem biztos, hogy ezek jutnának eszünkbe fürdőszobánk burkolásánál. Pontosan ezért lehetnek nagyszerű választások.

 

4. A színek harmóniája: Egy ilyen stílus esetében különösnek tűnhet erről beszélnünk - mégis téved, aki azt hiszi, bármit bármivel kombinálhatunk benne. A tágas térérzethez alapvető, hogy világos színeket is használjunk (például fehér, ezüst vagy szürke mennyezet, kiegészítők vagy falak). Egy nagyobb tükör elhelyezése is fontos lehet, hiszen azzal is nagyobbnak hathat a helyiség. A stílus további tónusai között azonban erősebbeket is találunk: sötétvörös, terrakotta, barna és fekete.

 

5 .A pont az i-re: a megfelelő kiegészítők! Mivel a trend fontos színei a fekete és a króm is, az ilyen színekben pompázó szaniterekkel nem foghatunk mellé. Emellett egy fekete zuhanykabin, egy designer kád vagy egy beton hatású mosdópult is különlegessé teheti fürdőszobánkat.

 

Magas színvonalú termékek

 

Akár a luxus érintésére, akár gazdaságosabb megoldásokra vágyunk, a Zuhanykabin.hu online áruházában mindkettőre találhatunk példákat. A webáruház választékában közel 15 ezer minőségi termék közül válogathatunk - a mosdóktól kezdve, a komplett fürdőszobabútorokon át a zuhanykabinokig. Céljuk praktikus és kényelmes fürdőszobák kialakítása, melyekben mindent azonnal megtalálhatunk a reggeli készülődéshez - esténként pedig jó érzéssel pihenhetünk meg.