„Elk@rták”: lejárató filmet készít Gyurcsányról Kálomista Gábor

Motoros futárral érkezett többek között az Index szerkesztőségébe egy pendrive két napja, amelyen a Hazugság ára című film első hivatalos előzetese látható.

 

Egy négy napja élő honlapon először egy fekete bukósisakot viselő alak fotója jelent meg, a plexin tükröződő piros X-szel, ami a címből hiányzó ú betűt helyettesíti. Mire asszociálhattunk ezek alapján? Ha a Megafilm új produkciója valóban krimiműfajban készül, akkor ez a figura lehetne bérgyilkos is – de ez a karakter a Gyurcsány-téma kapcsán erős túlzásnak tűnik – véli a portál.

 

Elküldhették volna e-mailben is, de a Megafim producerei – Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya – ezt a marketingtrükköt választották. Nyilván arra utalva, hogy a kiszivárogtatók annak idején szintén futárokkal juttatták el Gyurcsány Ferenc beszédének hangfelvételeit a Magyar Rádió, az RTL Klub és az Origo internetes portál szerkesztőségébe.

 

A CD-ken azt a hozzászólás rögzítették MP3-as formátumban, amit Gyurcsány Ferenc rögtönzött a kormány balatonőszödi üdülőjében tartott zárt körű frakcióülésen 2006. május 26-án. Azóta sem derült ki egyértelműen, ki tette nyilvánosan elérhetővé 2006 őszén azt a beszédet, amelyben a miniszterelnök keresetlen szavakkal ismerte el, hogy hibáztak: „Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon!” Az is elhangzott beszédében, hogy: „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

 

Kálomista Gábor új produkciója ezt a történetet dolgozza fel, a trailer alapján erős szerelmi szállal és sok tüntetéssel dúsítva a tizenöt évvel ezelőtti politikai eseményeket. A producert nem nagyon zavarja a politikai inkorrektség, pénteken úgy nyilatkozott, hogy „ha Gyurcsány Ferenc beperel, örömmel megyek a bíróság elé”.

 

(forrás: index.hu)