Elfogták a Hármashatár-hegyi kirándulókat másfél éve rettegésben tartó fantomot

A rendelkezésre álló adatok szerint a 39 éves B. Ferenc 2019. február 22-én sprayvel lefújt egy futót, majd dulakodni kezdtek, és egy vascsővel is megütötte a sportolót. A gyanú szerint B. Ferenc 2020. április 22-én megtámadott egy kerékpározót, ezúttal is sprayt használt, és őt is megütötte.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot állított fel a férfi elfogására, és hajtóvadászatot indított, aminek eredményeként 2020. április 30-án 8 óra után a II. kerületi körzeti megbízottak a Kálvária-hegy közelében elfogták B. Ferencet, akit előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A nyomozók megállapították, hogy a férfi a fenti két támadáson túl, gyanúsítható egy 2017. május 3-án elkövetett támadással is, ami szintén a Hármashatár hegyen történt.

 

B. Ferenccel a nyomozók egyrendbeli garázdaság vétség, és kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúját közölték, majd kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

(police.hu)