Elfogadták Budapest költségvetését Tarlós főpolgármester minden eddiginél ordenárébb ellenzékgyalázó desszertjével

Elfogadta a fővárosi önkormányzat 2019-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A költségvetési rendelet az önkormányzat költségvetési bevételét 266 milliárd 39 millió 233 ezer forintban, kiadásait 380 milliárd 58 millió 282 ezer forintban állapítja meg.

 

Karácsony Gergely, a XIV. kerület polgármestere, a baloldal főpolgármester-jelöltje az ülés előtt megalázónak nevezte Budapest ez évi költségvetési javaslatát, szerinte a büdzsé azt mutatja, hogy a főváros még saját működését sem képes finanszírozni.

 

 

Mint mondta, a városvezetés csak egy 67 milliárd forintos hitelfelvétellel tudja "betömni a büdzsében tátongó lyukat", és hogy több beruházás úgy valósul meg Budapesten, hogy azokat az itt élők nem szeretnék.

 

Megalázónak tartja továbbá, hogy több fontos közszolgáltatás, így például a közösségi közlekedés, a köztisztaság és parkgondozás színvonala is romolhat a csökkenő források miatt.

 

Tarlós a szavazás utáni felszólalásában odaszólt az ellenzéknek, miután kijelentette, hogy nála többet senki sem tudott volna kiharcolni a költségvetéssel kapcsolatban:

 

„Ne mosolyogjanak, mert sírás lesz még belőle, ezt most megmondom. Legyenek szívesek a saját dolgaimat kérjék számon, és ne orbánozzanak itt nekem örökké a beteges komplexusukkal. Ez a fővárosi közgyűlés és betojt embereknek az örökös orbánozásából elegem van. Nem tudnak mást, mint 'orbánozni', egyetlen egy építő javaslatuk nem volt a költségvetéshez sem.”

 

Világos beszéd – mindez Pistának jó lesz, aki – állítólag – minden fővárosi, köztük a más világképet látó budapesti polgár mestere is.

 

(forrás: szabadhir.hu)