Egyre nagyobb a káosz Csepelen: Egymást hazudtolják az ellenzéki pártok - csak ne Rezsiszilárd nevessen a végén

Az MSZP szerint a választásokra egységes, teljes körű együttműködés kell és röviddel a választások előtt nem maradhat jelölt nélkül egyetlen körzet sem – nyilatkozta a Klubrádiónak a párt budapesti elnöke.

 

Kunhalmi Ágnes szerint többször felajánlották Szabó Szabolcsnak, hogy induljon az ő színeiben, de az Együtt politikusa elutasította ezt.

 

A DK szerint az MSZP-nek nem szabadna saját jelöltet indítania Csepelen, mert ez egy nyerhető mandátum elvesztését jelentené - erről a párt szóvivője beszélt. Gréczy Zsolt szerint a Demokratikus Koalíció és a MSZP abban egyezett meg az egyéni kerületekről szóló tárgyalásokon, hogy a csepeli körzetben a korábbi győztes Szabó Szabolcsot indítják, akinek szerinte újra van esélye legyőzni a fideszes Németh Szilárdot.

 

A DK és a MSZP nem szólt arról neki, hogy megegyeztek a személyében – ezt mondta Gréczy Zsolt szavaira reagálva az Együtt politikusa, de szerinte is az lenne a legjobb megoldás, ha Csepelen őt támogatnák az ellenzéki pártok.

 

Szabó Szabolcs hozzáette, bízik abban, hogy az MSZP nem fog jelöltet állítani vele szemben, de ha a szocialisták kötik az ebet a karóhoz, ő ezt tudomásul fogja venni és folytatja a kampányát, bízva abban, hogy a választók kiállnak mellette.

 

Az Együtt politikusa Kunhalmi Ágnes kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, a szocialisták valóban megkeresték, hogy induljon MSZP-s jelöltként, de szerinte a két pártnak kellett volna a körzetről megállapodnia, ő azt szeretné, hogy a szocialisták az Együtt jelöltjeként támogassák.

 

(forrás: Klubrádió)