Egyre gyanúsabb az újpesti művelődési központ hirtelen eladása

Amit egyetlen pályázóként a MAXIMAL QUALITY HOME Kft. vásárolhat meg a 6605 nm alapterületű, frekventált fekvésű ingatlant 500 millió forintért, azaz közel 76 000 Ft/m2 vételárért – írja az Újpesti Hírmondó című blog.

 

A vételi ár mértékét jól jellemzi, hogy ezzel egy időben döntöttek egy másik, Jókai utcai 615 nm-es ingatlan eladásáról is, amit 102 millió forintért, azaz közel 166 000 Ft/m2 áron vettek meg. Mindez akkor is feltűnő, ha az Ady Művelődési Központ ingatlanát elbontási költség is terheli.

 

Ráadásul az értékesítés feltétele, hogy módosuljon a helyi szabályozási terv és a fővárosi településszerkezeti terv is a befektető érdekében: így már a vevő piaci alapon jól értékesíthető irodákat és lakásokat is építhet az Ady helyén.

 

Az önkormányzat február 27-én 16 órától kérte ki a lakosok véleményét egy lakossági fórum keretében. A fórumot a fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt hívta össze, azonban ő nem vett részt a tanácskozáson, amit a jelenlévő lakosok felháborodottan szóvá is tettek./.../

 

Korábban sokan értetlenül álltak az előtt, hogy az önkormányzat rendezvényközpontot épít a piac tetejére, nem értették ezt a különös társítást. Vannak, akik ezt a bizarr stílustársítást azzal magyarázzák, hogy valójában azért kellett a piac tetejére rendezvényközpontot építeni milliárdokból, hogy eladhassák és beépíthessék az Ady Művelődési Központ telkét.