Egymilliót ajánlott az MTK új himnuszra

Mivel a vezetés is úgy gondolta, jól jönne egy frissített verzió, belevágtak a projektbe: megpályáztatták a himnuszt, s mivel a fociban van pénz, egymillió forintot dobtak fel a győztes számára – írta a koncert.hu.

 

Mindezt a karantén alatt, tehát egyfajta, a zenészek felé gyakorolt gesztusként is értelmezhettük. A klub közleménye szerint azonban nem lelt gazdára a megajánlott összeg.

 

"Az MTK-induló szakmai zsűrije meghallgatta a beküldött dalokat, és hosszas mérlegelés után nehéz döntésre jutott: ugyan sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseiknek, ezért a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja, vagyis nem hirdet nyertest" – írják.

 

Amit a legjobban hiányoltak: a merészség, a vélt kereteket felrúgó gondolkodás, alkotás.

 

"Nem csak a profi zenészek, de a lelkes drukkerek is előrukkoltak gyönyörű megoldásokkal, izzó bemondásokkal, szívet melengető sorokkal, amelyek mélyebbre nyúltak a ’kék a vérem’ típusú közhelyeknél. Nem egy dalból ’hallatszódott ki’ a temérdek munka, a lelkesedés, a szenvedély, a profizmus és persze a tehetség. Ezért szinte biztos, hogy néhány kiemelkedő pályamű megtalálja majd az útját rap- vagy popdalként" – áll a zsűri indoklásában.

 

(kép: archív)