Egyetlen cégben maradt látható tulajdonos az ország leggazdagabb emberének vélt Mészáros Lőrinc felesége

A Magyar Hang cikke szerint Mészárosné nem csak mint tulajdonos, hanem mint cégvezető is megszüntette a kapcsolatát a férje vállalataival. Bizonyos cégtípusoknál, például egyes zártkörű részvénytársaságoknál nem nyilvános a részvényesek személye, így nem lehet ellenőrizni, hogy a felcsúti milliárdos felesége tulajdonosként érdekelt-e ezekben. Ilyen például a V-Híd Zrt. vagy Mészáros Építőipari Holding Zrt.

 

A nyilvánosan működő részvénytársaságoknál azonban kötelező a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétenni a részvényesek körében bekövetkező változásokat: az Opus Global Nyrt. július végén jelentette be, hogy Mészárosné kiszáll a cégből, ez nagyjából egybeesik az egyéb vállalkozásokból való kilépésével.

 

Az egyetlen olyan vállalkozás, amely Mészárosné Kelemen Beatrix nevén maradt, a Media Vivantis Zrt., amely két televíziócsatornát, a Life és az Ozone Tv-t üzemelteti. A Media Vivantis Zrt.-ben a háromfős igazgatóságot Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége mellett Hajdú Péter televíziós showman és Bicske város fideszes polgármestere, Bálint Istvánné alkotja.