Egy ifjú kereszténydemokrata az éppen tomboló kultúrfasizmusról

 

Tudjátok, hogy nem szeretem a hazugságot, és nem ritkán a kelleténél is nagyobb elánnal küzdök az igazságtalanság ellen. (Ha nem lenne igazságtalanság és nem lenne hazugság, akkor ezekre a túlkapásaimra sem lenne szerintem szükség... még nekem sem...)

 

Ámde az, hogy most úgy interpretálják a Hír TV visszafoglalását (nem, nem én, hanem a Magyar Idők nevezte így), mint hogy "visszatért a polgári értékekhez" meg "a jobboldali közönséghez", az szemenszedett hazugság. Nem ezekhez tért vissza, hanem a pártutasításos rendszerhez tért vissza, amikor médiatartalmakba a) pártemberek beleszólnak b) elvárásokat fogalmaznak meg a politikai hatalom emberei c) teljes hírgyártási folyamatot ellenőriznek, illetve tartalmakat mondanak tollba.

 

Nem tudom, kedves kormánypárti ismerőseim, hogy KINEK FOGJÁTOK ELHINNI, hogy Rogán Antal, Kocsis Máté, illetve az ő megbízásából a Fidesz és a kormányerők képviselői konkrétan SZERKESZTIK a hírfolyamot az általuk bitorolt, befolyásolt médiumokban.

 

És csak az egyik kérdés, hogy kinek fogjátok ezt elhinni, ha nem azoknak, akik szerintetek nem hazudós emberek és tisztességesen élnek. A másik kérdés az, hogy mikor fogtok efölött nem szemet hunyni, mikor fog titeket is zavarni a hazugság és az igazságtalanság, illetve bizonyos mechanizmusok pártállami mechanizmusokhoz való tökéletes hasonlósága. Nem tudom, hogy kinek fogjátok ezt végre majd egyszer elhinni, és mikor lesz végre elegetek ebből.

 

De eljön a nap majd úgyis. Addig keresztényként egy dolgom van: nem gyűlölni, hanem szeretni titeket. Így fogok eljárni. Ez viszont nem jámborkodó, ájtatoskodó hason csúszásban fog megtestesülni.

 

Hisz Jézus sem tett így, ha hazugságot és igazságtalanságot látott.

 

Azt mondjátok, hogy "de hát nincs független média", én erre azt mondom, hogy mi megpróbáltuk (én a Fidesz-uralom alatt is megpróbáltam, hisz az általuk nem bitorolt témákban publikáltam), a ti rajongásotok tárgyai sosem próbálták meg, hanem az ellenkezőjét művelték, pártutasításokhoz igazodtak, és anyatejként várták a pártigazságot, ti pedig pártpolitikai szimpátia alapján értelmezitek a Bibliát, de a teljes, titeket körülvevő valóságot.

 

Írom ezt mindenféle gyűlölettől mentesen, még akkor is, ha számotokra meg van mondva pártutasításban, hogy aki kritizálni meri a jelenlegi hatalmat, az GYŰLÖL. Nem, nem gyűlöl.

 

Ez a véleményem.