Egészségügyi válsághelyzet kihirdetését követeli a DK

László Imre (DK) tegnapi helyszíni sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy azonnal ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet: nem a Néppárttal kell hadakozni, hanem kormányozni kellene.

 

A politikus szerint a magyaroknak is jár az európai színvonalú egészségügyi ellátás, erre mind az Orbán-rendszer, mind Kásler Miklós nyilvánvalóan alkalmatlan. Kásler maga vallotta be, hogy egyetlen év alatt 24 ezer beteg halt meg a magyar kórházakban, pedig európai szintű ellátással megmenthetőek lettek volna. Tarthatatlan helyzet, hogy évente egy Szekszárdnyi, megfelelő ellátás esetén megmenthető beteg haljon meg az országban – közölte.

 

Mindezért pártja nevében azt követeli, hogy Kásler Miklós hirdesse ki az országos egészségügyi válsághelyzetet, majd nyújtsa be a lemondását: „Lassan nincs olyan nap, hogy ne zárna be egy osztály, ne maradnának el vizsgálatok és halaszthatatlan műtétek. Kásler Miklós maga vallotta be, hogy egyetlen év alatt 24 ezer beteg halt meg a magyar kórházakban, pedig európai szintű ellátással megmenthetőek lettek volna. Hány embernek kellene még meghalnia? A magyaroknak is jár az európai színvonalú egészségügyi ellátás, erre mind az Orbán-rendszer, mind Kásler Miklós nyilvánvalóan alkalmatlan” – erősítette meg László Imre.