Dobrev nyerte az első fordulót, Karácsony és Márki-Zay összefog a másodikra

Karácsony Gergely azt mondta: a második fordulóban olyan miniszterelnök-jelöltre kell voksolni, aki szélesíteni tudja a változást akarók táborát, aki integrálni képes és nem megosztani, és akinek kellő tapasztalata van az ellenzéki koalíció egyben tartásához és aki valódi változást akar.

 

Karácsony Gergely a Partizán műsorában arról beszélt, nem gondolja, hogy a visszalépése Márki-Zay Pétert támogatná, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjének hátrébb lépése viszont valószínűleg őt erősítené, ezért inkább Márki-Zay Péternek kellene visszalépnie. A főpolgármester azt mondta: Márki-Zay Péter lenne a jobbkeze.

 

Márki-Zay Péter ugyancsak a Partizán műsorában arról beszélt, ahhoz hogy visszalépjen Karácsony Gergely javára a főpolgármesternek biztos ki kell állnia az elszámoltatás mellett.

 

Pénteken délután meg is állapodott a két polgármester. Márki-Zay sajtótájékoztatón jelentette be, hogy miniszterelnökként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként mennek tovább a második fordulóba Karácsonnyal, de arról még nem született megállapodás, hogy melyikőjük melyik pozíciót kapja, írja a Telex.