Dobrev Klára rákapcsolt a kampányra – feljelenti Orbán Viktort

Múlt héten Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára egy írásbeli kérdésre elismerte, majd Gulyás Gergely kancelláriaminiszter sajtótájékoztatón megerősítette, hogy minden ígéret ellenére a kormány soha nem fogja létrehozni a nyugdíjszámlákat.

 

Tehát – véli Dobrev - emberek millióit csapták be egy hazugsággal, gyakorlatilag kikényszerítve, hogy lépjenek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. Megígérték nekik, hogy ott is biztosított lesz a nyugdíjuk, ami eltűnt. Ezért most csalás miatt feljelentést teszek Orbán Viktor ellen.

 

Közleményében idézi a BTK-t, amiben egyértelműen fogalmaznak ebben a kérdésben: aki mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, s ezzel neki kárt okoz, az csalást követ el.

 

„Azt is követeljük a kormánytól, hogy kártalanítsa azokat az embereket, akiket így megrövidített, s egy bizonytalan, a következő 10-20 évben kifejezetten kritikus helyzetű nyugdíjrendszerben próbálja meg a magyar emberek és a nyugdíjak biztonságát garantálni. Ez nem fog sikerülni, mert már az alap is egy nagy hazugsággal kezdődött” – mondta Dobrev Klára.