Diplomata(féle) lett az eddig nem létező Habony Árpád

Habony hivatalosan mégsem létezett annak ellenére, hogy mindig a pénz és a pénzes emberek környékén bukkant fel s a kormány legszűkebb stábjába tartozónak vélelmezték. Buzgón palástolt szárnyalását még az sem törte meg, hogy ibizai hedonista kokoista nyaralóhelyekkel keverték gyanúba.

 

Pedig maga az igazmondásáról messzeföldön híres magyar kormányfő nyilatkozta egyszer a fenti kérdéssel kapcsolatban, hogy „Ilyen nevű ember semmilyen állami kifizetési listán nem szerepel”.

 

Pár hete törvényesen is kimondta a magyar igazságszolgáltatás, hogy Habony Árpád van sőt, nemhogy létezik, de bizony közszereplőként definiálható s mint ilyen, a nyilvános számonkérések alól/elől sem mentesülhet – elvileg.

 

Mindezek következtében Habony Árpád hirtelenjében olyannyira háromdimenziós élő figura lett, hogy egy mai hír szerint rögvest diplomataútlevelet s ennek megfelelő státuszt is kapott a magyar kormánytól. Amely értelemszerűen a hétköznapi emberekre vonatkozó törvények felett álló védelmet biztosít Árpádnak.

 

Arról, hogy mindezt mikor, milyen célból, és ki kérvényezte illetve engedélyezte a részére nincs információ. Szijjártó hivatala mindössze annyit közölt a kiemelt Habonyi-státuszt firtató kérdésre, hogy azt február közepétől kapta meg a restaurátorzseni.

 

Habisti egy ideje külföldön terjeszkedik, 2017-ben Szlovéniában kezdtek médiavásárlásba a hozzá köthető cégek, idén áprilisban pedig az egyik érdekeltsége V4 News Agency (V4NA) néven Londonban alapított nemzetközi hírügynökséget.

 

(forrás: szabadhir.hu)