Delon életművét is kikezdené a túltolt „metoo”- radikalizmus

A fesztiváligazgató szerint külön kell választani a francia világsztár munkásságát a véleményétől.

 

Az amerikai Women and Hollywood nevű szervezet angol nyelven megjelent petícióját hétfő több mint 16 ezren írták alá. “Nem a Nobel-díjjal jutalmazzuk Delont, hanem tiszteletbeli Arany Pálmával életművéért. A fesztivál elítél bizonyos megszólalásokat, de nem a véleménynyilvánítás szabadságát. Szét kell választani a dolgokat” – mondta Thierry Frémaux Cannes-ban a 72. fesztivál ünnepélyes megnyitása előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatóján, ahol elítélte a “politikai rendőrséget”.

 

“Delon szabadon kifejtheti a véleményét, még ha én nem osztom is azt (…) Nehéz mai szemüvegen át megítélni olyan dolgokat, amelyek évekkel ezelőtt történtek vagy amelyeket akkor mondtak” – tette hozzá.

 

A tervek szerint a 83 éves francia filmszínészt – aki korábban elismerte, hogy megütött nőket, illetve a homoszexualitást természetellenesnek tartja – vasárnap tüntetik ki ünnepélyes keretek között.

 

Ezzel együt töretlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy még a '80-as évek legendás underground zenekara, a 2. Műsor Tánczenekar is megénekelte máig népszerű "slágerében".