Dekoratív csempematrica

A házilag elvégezhető felújítási munkák egyre nagyobb teret kapnak. Ilyen saját kezűleg elvégezhető otthonszépítő munka a fóliázás. A fóliázás egyszerű és költséghatékony, ráadásul az eredmény látványos és esztétikus. Bátran próbáljuk ki az öntapadós tapétákat otthonunkban, nem kétséges, hogy a végeredményt látva elégedettek leszünk.

 

Mire jó az öntapadós fólia?

 

A válasz rövid és könnyű: szinte mindenre. Már olyan sokféle színben, mintában és típusban érhetők el a fóliák, hogy a felhasználásnak valóban csak a képzelet szabhat határt. Lakásunk, otthonunk bármely szobájában használhatjuk, típustól függően a vizes helyiségekben is. Az öntapadós tapéta kiválóan alkalmas bútorfelújításra és dekorációs célokra, de kifejezetten ablakra való fóliát is találunk. Az ablakfólia véd a be-, illetve kilátás és a káros UV-sugarak ellen is.

 

Nem csak függőleges, hanem vízszintes, sima felületen is dolgozhatunk fóliával, így a padlóra is tökéletesen használható. A fürdőszobában, mellékhelyiségben és a konyhában is használhatjuk, akár konyhapultra, polcokra, ajtólapokra. A vizes helyiségekbe azonban egy speciális öntapadós tapéta fajta, az öntapadós csempe jelenthet vonzó alternatívát a megújulásra vágyóknak.

 

Öntapadós 3D öntapadós csempe


A fürdőszoba és a konyha különösen kényes területe otthonunknak. Ezekben a helyiségekben kiemelten fontos, hogy megfelelő higiéniai körülményeket tudjunk teremteni. Legyenek könnyen takaríthatók és tisztán tarthatók. A csempe burkolat erre tökéletesen alkalmas: a csempés terület egyszerűen karbantartható. Ha azonban a csempe már régi, a fugák elszíneződtek, vagy egyszerűen csak kiment a divatból, elérkezik a csere ideje. A csempézés azonban költséges, szakembert kíván, habarcs illetve, szerszámok szükségesek hozzá, és nem kevés porral jár. A csempe látványáról azonban nem kell lemondanunk, hiszen a 3D hatású öntapadós csempével könnyedén elérhetjük.

 

Az öntapadós csempe tulajdonságai


A fólia feltehető már meglévő csempére vagy bármilyen sima felületre, és nincs szükség semmiféle ragasztó anyagra. Ellenálló a meleggel szemben, így sütő, főzőlap mögé is kiválóan alkalmas. Vizes helyiségekben a pára és a penész okozhat gondot, az öntapadós csempe azonban vízálló, és ellenáll a nedvességnek.

 

Könnyen tisztítható, felülete antibakteriális, anyaga környezetbarát. Stílusát tekintve a vagány, vidám kiviteltől a klasszikus mintázatig sokféle, magas minőségi fóliából választhatunk. Az öntapadós csempe felület igazi éke lehet otthonunknak!

 

(x)