„Csak nem beszarni” – tegnap hivatalosan is megkezdődött az ellenzéki választási kampány

Kampánygitárral a kézben (copyright DK) jelent meg Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt szombat este a nem zsúfolásig megtelt Szabadság téren, az ellenzék önkormányzati választási kampánynyitó rendezvényének a színpadán. Végül is Clinton is hatásosan szaxizott.

 

A Szabadság téri rendezvényt Szalay Kriszta színművész, képviselőjelölt nyitotta meg, aki Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével beszélgetett a színpadon.

 

Karácsony Gergely nyitóbeszédében megismételte jelmondatát: Budapest legyen végre zöld és legyen végre szabad. Arra kérte a közönséget, hogy vegyék vissza Budapestet a kiváltságosok kezéből és adják vissza a várost a valódi tulajdonosainak, a budapestieknek.

 

Az október 13-i önkormányzati választás után visszaszerzik a főváros pénzét és önbecsülését, majd egy szolidáris és zöld várost építenek – ígérte.

 

„Van abban valami szomorú, hogy harminc évvel a rendszerváltás után a Szabadság téren a szabadságról kell beszélni, de Budapest konokabb, mint ahogy azt Orbán Viktor és Tarlós István elképzelte” – jelezte beszédében. Reményét fejezte ki, hogy 25 év múlva, amikor annyi idős lesz, mint most Tarlós István, az unokáinak elmondhatja, hogy egy szolidáris, zöld, békés, befogadó várost hozott létre.

 

(forrás: 168ora.hu)