Bűnügyi zár alatt lévő szálloda került Mészáros Lőrinctől Tiborczhoz

A cikk szerint a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra nemrég került a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Hotel Management Kft.-hez, a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotelstől vették meg. Tavaly a szállodalánc egy 820 millió forintos támogatáshoz is hozzásegítette a hotelt, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség 17,7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő állami forrást osztott ki a Mészáros-érdekeltségű szálláshelyeknek.

 

A mátraházi hotel azonban évek óta bűnügyi zárlat alatt van a 24.hu szerint, mivel a Quaestor érdekeltsége volt, és 2015-ben, amikor a Tarsoly Csaba által irányított brókercég becsődölt, annak ingatlanjait zár alá vette a rendőrség. Mint a cikkben írják, a zárlattal a Quaestor-ügy indulásakor megakadályozhatták például, hogy a brókercég maga adja el az ingatlanokat, anélkül, hogy a károsultak követeléseit kielégítené.

 

A portál szerint a korlátozó rendelkezéseket az épület tulajdoni lapján az elmúlt hat évben több bejegyzésben megerősítették. Legutóbb idén júniusban jelezték, hogy a zárlat hatályban van. Az ingatlan azonban kikerült a quaestoros Bérc Hotel Kft. tulajdonából és egy Mészáros Lőrinc-közeli cég szerezte meg.

 

A Quaestor-csoport 2011-ben átépítette a hotelt, akkor került rá az Unicredit Bank kb. 4,5 milliárd forintos jelzáloga, amit a pénzintézet már 2015-ben értékesített, a Hórusz Faktorház Zrt. vette meg. Utána a Csík Zoltán-féle Wellnesshotel Építő Kft. nevére kerültek a jogok, ami először a Mészáros és Mészáros Kft., majd a szintén Mészáros-tulajdon Talentis Group Zrt.-hez került, az üzemeltetés végül a Hunguesthez.

 

Csík Zoltán szerint elemezték a helyzetet és arra jutottak, hogy az ingatlannak nem volt köze bűncselekményekhez, a Bérc Hotel Kft. nem folyt bele az anyacég pénzügyeibe, ezért nem születhet olyan döntés, hogy elkobozzák azt.