Bűncselekménnyel gyanúsítják Szijjártó haverját

Szijjártóval ellentétben több olasz polgármester is keményen bírálta Matteo Salvini olasz belügyminisztert a földközi-tengeri eset kezelése miatt.

 

"Bárki, aki emberi életeket veszélyeztet, nemcsak szégyenteljesen és erkölcsileg elítélendően viselkedik, hanem bűncselekményt követ el. Véleményem szerint ez emberiesség elleni bűn, és nemzetközi bíróság előtt kell felelni érte" – fogalmazott Nápoly polgármestere, Luigi De Magistris az Euronews szerint azt követően, hogy Matteo Salvini belügyminiszter nem engedte kikötni a menekültekkel teli Aquarius hajót az olasz partoknál.

 

Leoluca Orlando arról beszélt, hogy európai polgárként és Palermo polgármestereként is panaszt fog benyújtani a tartományi bíróságnál az európai államok és az olasz kormány büntetőjogi felelősségével kapcsolatban.

 

"Nem tudom, hogy ez egy mostani törvényszék előtt fog-e történni, de bekerül majd a történelemkönyvekbe, és nagyszüleinktől eltérően mi nem mondhatjuk majd azt az unokáinknak, hogy nem tudtunk róla" – magyarázta.

 

(kép: bumm.sk)