Budapest győzni fog – véli az MSZP budapesti elnöke

Ezt Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke mondta egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. Molnár szerint a budapesti ellenzéki polgármesterjelöltek döntő többsége győzni fog. Csepelen rendeződtek az ellenzéki pártok közötti ellentétek, a VII. kerületi helyzeten még dolgoznak.

 

Molnár Zsolt sikeresnek minősítette a IX. kerületi előválasztást. Mint fogalmazott: az előválasztás intézménye kiállta a próbát fővárosi és kerületi szinten is.

 

Az MSZP budapesti elnöke szerint az ellenzéki pártok észlelték azt a társadalmi igényt, hogy az ellenzék tegye félre a korábbi sérelmeket – egyértelműnek tűnt, hogy a Jobbik esetében is van ilyen választói igény.

 

A fővárosi kerületekben általánosságban az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd a jelölő szervezet, kivéve Soroksárt, ahol a Jobbik jelölőszervezetté vált, a DK viszont itt csak támogató./.../

 

A háttérbeszélgetésen elhangzott az is, hogy Karácsony Gergely ajánlóíveit pénteken leadják, szombaton pedig kampánynyitót tartanak. Molnár azt tapasztalta, hogy a DK teljes mellszélességgel felsorakozott Karácsony mögött, és Sermer Ádám visszalépésével teljessé vált fővárosi szinten az ellenzéki egység.

 

A Molnár által ismertetett mérés szerint Tarlós István jelenlegi főpolgármester hibahatáron belül vezet Karácsonnyal szemben, ám olvadóban van Tarlós támogatottsági többlete a Fideszhez képest Budapesten. Az MSZP budapesti elnöke szerint Puzsér Róbert inkább Tarlós Istvántól vihet el szavazókat, mert a fővárosi választók Molnár szerint Puzsért nem tekintik ellenzékinek.

 

(forrás: szabadhir.hu)