Brutális válasz Orbán unióellenes politikájára a „sógoroktól”

Egy Magyarországon élő gyermek után, akinek nincs testvére, a mostani több mint 172 euró helyett csak alig több mint 93 euró jár majd. Egy görög gyermek esetében ugyanez az összeg több mint 136 euró lesz.

 

Az Európai Unió korábban tiltakozott az ellen, hogy a támogatást annak az országnak az árszínvonalához igazítsák, amelyben az Ausztriában dolgozó munkavállaló gyermeke él.

 

A jelek szerint azonban Ausztria mégis meglépi ezt, osztrák kormánytagok azt mondták, hogy szerintük a módosítás megfelel az uniós jognak és nem diszkriminatív. A döntés hivatalos adatok szerint körülbelül 39 ezer magyar gyereket is érint.

 

Több osztrák kormányzat tervezte már, de csak a mostani vállalta be, hogy meghozza ezt az átindexálási intézkedést – nyilatkozta a Klubrádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség Vas megyei képviseletének vezetője. Horváth Csaba szerint a kinn dolgozókra negatívan fog hatni a változtatás, de csak ezért nem fognak hazajönni.

 

A szakszervezeti vezető úgy vélte, hogy az osztrák vezetés nem mérte fel, hogy a döntésnek az is lehet a következménye, hogy a magyar munkavállalók a családtagjaikat is kiviszik magukkal Ausztriába.