Botrányos körülmények között vesztett Serena Williams

A világranglistán 19. japán játékos – aki hazájából első nőként jutott Grand Slam-fináléba – egyéves volt, amikor az amerikai az első US Openét nyerte 1999-ben. Mindketten egy-egy szettet vesztettek eddig az idei viadalon.

 

A két játékos eddig egyszer találkozott egymással: idén márciusban, Miamiban – Williams visszatérése utáni második tornáján – a későbbi bajnok Oszaka két szettben győzött.

 

A várható eső miatt csukott tető alatt kezdődött meccsen a 17-edikként rangsorolt amerikai – aki 26. a WTA-rangsorban – már a harmadik játékban elvesztette az adogatását.

 

Az Oszakában született, de három éves korában családjával New Yorkba költöző Oszaka egy ásszal stabilizálta előnyét (3:1), majd ismét brékelt, és 27 perc elteltével már 5:1-re vezetett. Ezután már csak egy gémet engedélyezett a rengeteget rontó amerikainak, és 34 perc alatt hozta az első szettet.

 

A folytatásban feljavult Williams játéka, aki 3:1-nél lépéselőnybe került, csakhogy rögtön elbukta a szerváját, és mérgében az ütőjét is összetörte.

 

Mivel ezért – egy korábbi tiltott edzői tanácsadás után – már a második figyelmeztetésben részesült, büntetőpontot kapott, és a székbíróval is összeveszett.

 

A higgadt japán sorozatban három gémet nyerve fordított, majd a térfélcserénél a játékvezető megsértéséért Williams újabb intést kapott. A pályán megjelent a tornaigazgató is, heves vita alakult ki, és a meccs 4:3 helyett egy büntetőgémmel 5:3-ról folytatódott.