Botrány, ami a metróban történik – a szakszervezeti elnök keményen kiosztja a BKV-vezért

Az EKSZ elnöke szerint a cégvezetés felelőssége, hogy a legjobb szakemberek elvándorlása után nincs elég szakember. Nemes Gábor emlékeztet: évtizedekig nem volt említésre méltó esemény a metrókban, az utóbbi időben viszont egyre több kisebb, nagyobb baleset történik. Az EKSZ fontolgatja:a munkakörülmények kivizsgálása érdekében a munkavédelmi hatósághoz fordul.

 

Enyhén szólva is aggasztó, hogy a 2-es metróban történt hajnali balesetről órákig nem tájékoztatta a nyilvánosságot a BKV vezetése – mondta Nemes Gábor, aki szerint nem lehet véletlen, hogy igyekeztek elhallgatni a részleteket, ez ugyanis – mint ismert – már nem az első említésre méltó esemény a metrónál.

 

Mindez kínos lenne a vezérigazgatónak beismernie,hogy munkaerőhiány miatt a meglévők leterheltsége is állhat a háttérben, hiszen sokan elhagyták a céget, s jó ideje nem sikerül kellő számú jó szakemberrel feltölteni a létszámot. Ez egyértelműen a cégvezetés felelőssége.

 

Mint ismert, körülbelül hajnali 2-kor két műszaki szerelvény összeütközött, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon.

 

(kép: illusztráció)