Bosszantó dolgok, amik tönkretehetik a grillpartit

Tökéletes időzítés

 

Igen, azzal mindenki tisztában van, hogy tökéletes időpont nem létezik. Ha viszont nagy nehezen sikerült az összes ember naptárába felvésni a találkozó idejét, nem árthat arra is ránézni, hogy milyen időt jósolnak az adott napra. Az időjárás-előrejelzést tanácsos a megbeszélt héten naponta ellenőrizni, mert egy hirtelen érkező vihar vagy zápor nem sokat emel a hangulaton.

 

Abban az esetben, ha a másik véglet, kánikula várható, készülj fel rá, hogy megfelelő mennyiségű árnyékoló és hűsítő álljon rendelkezésre. Hiába sikerül ugyanis remekül az összejövetel, ha utána egy leégésre vagy napszúrásra emlékeztek csak belőle.

 

Amellett, hogy napközben nagy melegek vannak, nem ritka az sem, hogy estére viszont hirtelen lehűl a hőmérséklet. Ha éjszakába nyúló beszélgetéseket terveztek, előrelátó dolog lehet a részedről, ha néhány pokróccal, takaróval is készülsz a fázósabb vendégek számára.

 

Szúnyogok

 

Ugyan rendszeresen irtásra kerülnek, és a legtöbb helyen nincs tömeges rajzás, mégis már néhány egyed jelenléte is meg tudja keseríteni az ember életét. Ha szeretnéd elkerülni, hogy az esti beszélgetést egy szúnyogfelhő árnyékolja be, érdemes beszerezned szúnyogriasztásra alkalmas fáklyát, gyertyát, füstölőt. Amennyiben természetesebb megoldások érdekelnek, próbáld ki a kávéégetést, ami a szúnyogokra szintén taszító hatással van. 

 

Te már mindenre felkészültél, csak egy igazán jó sütő hiányzik? Úgy érzed, hogy ideje lenne egy új és megbízható gázgrillt beszerezned? Nézd át a Grillplaza.hu grillkínálatát, és válogass a legjobb minőségű grillek közül, hogy akár már a következő hétvégén felavathasd az új szerzeményed!

 

Szinte elengedhetetlen kellék: az alkohol

 

A kikapcsolódási céllal létrejött eseményeken rendszeresen futunk bele alkoholos italokba. Ezekkel kis mértékben nincs is semmi probléma, hiszen a legtöbben tudjuk, milyen jól jöhet egy jéghideg koktél vagy sör a nagy melegben. Viszont a tűző nap és a magas hőmérséklet miatt hamar az ember fejébe szállhat akár már egy kis alkohol is. Az ittas állapot pedig különböző veszélyhelyzeteket idézhet elő, és kimondottan hangulatromboló is. Éppen ezért is érdemes gondoskodni a megfelelő árnyékolásról. 

 

Mivel egy grillparti alapvetően sem veszélytelen közeg, sok éles, hegyes tárgy vesz körül titeket. Ebből kifolyólag nem árt az elővigyázatosság, és érdemes előre lefektetni a szabályokat: kik és mikor tartózkodhatnak a grillsütő közelében, vagy hogy kik fogják előkészíteni az ételeket. Ugyan az összes veszélyforrást képtelenség kiiktatni, de érdemes törekedni rá.

 

(x)