Bőrpofa: 17 milliárdot kaptak, de négyezerért lehúznák az anyákat éjszakára egy matracért

Az első tábla 14 ezer millió forint, a második még ezer millió, a harmadik újabb 1200 millió támogatásáról dicsekszik, méltán, míg meg nem állítják a gazdáik Brüsszelt.

 

De arra már nem maradt pénz, hogy az anyáknak ne a földön kelljen aludniuk a beteg gyerekeik mellett, vagy pengessenek ki még ők is 4-5000 forintot per éjszaka, ha nem kívánják a hideg követ nyalni, amúgy is csak passzióból lébecolnak bizonyára a különböző súlyosságú betegséggel beutalt kölykök mellett.

 

Mint ismert, Orosvári Zsolt magánszemély gondolt egyet és összecsukható tábori ágyakat vásárolt össze, hogy a beteg gyerekeik mellett éjszakázó szülők szégyenszemre ne a puszta földön kelljen éjszakázniuk.

 

 

Több mint 30 intézmény magától értetődő emberséggel fogadta a civilkezdeményezést kettő kivételével: a Debreceni Klinika és a Heim Pál Gyerekkórház – pontosabban annak vezetősége. Ez utóbbiak szemforgató indokokra hivatkoztak, egyértelműen sunyi kifogáskereséssel. Az már nem zavarja a nagytudású orvosigazgatók erkölcsét, hogy 4-5000 forintért matracbérlésre kényszerítsék az amúgy is éppen eléggé stresszelt anyákat.

 

A gyomorforgató – és máig homályos hátterű – „szíveslátást” egyszerűen még undorítóbbá teszi, hogy az intézmény fennen hirdeti, hogy bő 16 milliárdot kapott uniós és ennek következtében  kormánytámogatásból – többek között energiahatékony épületkialakításra, ami igen fontos, de a 14 milliárd forintnyi gyermek sürgősségi és baleseti ellátás fejlesztésébe talán beleférne 30-40 praktikusan tárolható tábori ágy – ha már az irgalmatlan mennyiségű összeg vissza nem térítendő.

 

Addig is, vigyázzanak az arcukra – el ne veszítsék, persze erkölcsi értelemben értve.

 

(forrás: szabadhir.hu)