Bohóctréfa a vészbejáraton

Tarlósnak mindössze szimpla vidékizést sajtolt ki magából az egyszerű és igénytelen „falusigyerek” Rogán Karácsony Gergely megsemmisítésére, mindezt most megfejelték egy olyan, eredetét tekintve noname plakátháborúval, amiből meg már mindössze a Gyurcsány idejében már elkoptatott bohóckodás telik ki, azon sem lepődnénk meg, ha a fogalmazásgátlót szedő fideszes göbbelsi apparátus Berki nadrágjából kikandikáltatná még a végén Soros Györgyöt is.

 

Amúgy nincs mitől tartaniuk Rogánéknak, mert Karácsonynak immár végleg harangoztak.

 

Történt ugyanis, hogy valamely Isten sugallatára önerőből győzné le az ellenzék főpolgármester-jelöltjét a kerületi postás. Nem, ez nem Örkény-novella, de még csak Moldova sem hagyta rajta kezenyomát, bár a stílusjegyek gyanúsak...

 

Ez bizony a való élet. Ugyanis Schlagmüller Gábor közposta gondolt egy nagyot, és döntött: beszáll a fővárosi főpolgármesteri oroszrulettbe. Igaza is van, naponta közvetlen kapcsolatban van az istenadta néppel, ki más tudhatná a legjobban, mi kell az embereknek, mint a kerületi postás. Shclsagmüller úrnak egyetlen bánatza van, hogy a kampánystábja erősen csökkentett habzású, konkrétan ő egymaga, de ettől nem szontyolodik el.

 

Schlagmüller postai kézbesítő a köztévé esti műsorában azt mondta: elege van már a bal- és jobboldali politikából, ezért is indul függetlenként. Szerinte a főpolgármesternek Budapestért kellene dolgoznia, "Budapest szeretete kellene, hogy vigye az egészet". Ő úgy látja, a kampányban inkább veszekedés van, pedig a pozitív kampány sokkal jobb, mint a negatív kampány.

 

Bár hétfőn 16 óráig le kell adni az aláírásokat, Schlagmüller postás egyelőre gyengén áll a gyűjtéssel. De nem adja fel.

 

17 pontból álló programjának egyik legfontosabb eleme a köztisztaság. Emellett kiemelte, hogy a budapestiek körében magas a légúti betegségek aránya, ezért azt javasolja, hogy legalább a főbb útvonalakon telepítsenek sövényeket.

 

(forrás: szabadhir.hu)