Bodrogi Gyula 90 éves lett

Bodrogi Gyula 1934. április 15-én született, és már kilencéves korában, 1943-ban állt először színpadra Pápán.

 

Akkor még nem tudta, hogy a színészet lesz az élete, de már ekkor is jól érezte magát a szerepben. A háború éveit Érdligeten töltötte, ahol a pusztítás elkerülte a városrészt, bár a nehézségek a családját is érintették. Gyerekkorában a matematika és fizika iránti érdeklődése miatt tanári pályát fontolgatott, de végül a színészet mellett döntött.

 

A SZOT együttesében szólótáncosként kezdte, majd a Színművészeti Főiskolán tanult, ahol Básti Lajos mentette meg a kirúgástól. A családja mindenben támogatta őt, és sosem szóltak bele pályaválasztásába.

 

Személyes életében három jelentős szerelem is volt: Törőcsik Mari, Voith Ági és jelenlegi párja, Vass Angéla. Törőcsik Marival több mint nyolc évig tartó kapcsolata volt, Voith Ágitól fia született, Ádám, aki ma szállodaigazgatóként dolgozik. Angélával már negyvenöt éve élnek boldog párkapcsolatban. Unokái, Bence és Enikő egyetemisták, és büszke rájuk. Enikő énekesnői pályáját is támogatja, hiszen fontosnak tartja, hogy az ember saját maga irányítsa az életét.

 

Bodrogi Gyula a közönség szeretetét is nagyra értékeli, és örömmel áll meg az emberekkel szelfizni, hiszen úgy véli, a művészek a közönségért vannak. A színészetet nem tervezi abbahagyni, amíg képes kiszolgálni a közönséget. Vadászni is szokott még, és bár a kézsérülése miatt most pihenőt tart, hamarosan újra indul a vadászat. Kilencvenedik születésnapját a családja meglepetéssel készül ünnepelni, amiről ő még nem tud részleteket.

 

A Karinthy Színházban már előre megünnepelték a Bodrogi 90. születésnapi műsort.

Bodrogi Gyula pályáját a nézők is nagyra értékelik, és sokan szent emberként tekintenek rá, különösen a "Villa Negra" lakójaként ismert karaktere miatt. A Hattyúdal című filmben megformált diák szerepe is emlékezetes maradt.