Bocsánatot kér Bangóné a patkányozásért

"Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten. (...) Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon, és okoztak is az elmúlt időszakban” - Bangóné ezen mondatait sokan úgy értelmezték, hogy a politikus a kormánypárti szavazókat illette ezzel a jelzővel.

 

A képviselő a Klubrádiónak azt írta, megelőzve minden további félremagyarázást, hogy meg sem fordult a fejében, hogy a szavazókat összefüggésbe hozza a patkányinvázióval.  Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszélt a tévében is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kér – közölte az ellenzéki politikus a Klubrádióval.

 

Üzenetét aztán a Facebook-oldalán is közzétette.

 

Az MSZP nem határolódott el a képviselőtől, Havasi Gábor (Momentum) úgy kommentálta a történteket, hogy helytelen és káros, ahogy Bangóné Borbély Ildikó a fideszes szavazókról beszélt. Ez a retorika szerinte tovább mélyíti az árkokat a két oldal szavazói között, és polgárháborús gyűlöletet gerjeszt Magyarországon.