Bevált tippek sírós babákhoz

Akiknek kevésbé sírós a picijük, kevesebbszer kerülnek rázós helyzetbe. Ha úgy érzed, neked is kijutott a jóból, gondolj arra, amint elkezdenek beszélni és ki tudják majd magukat fejezni, nem leszel olyan magadra utalt. Amint kérdéseidre konkrét válasz érkezik, sokkal kreatívabban tudod majd megoldani a sírás okait.

 

Az újszülöttek jelzései

 

A csecsemők az első hónapokban erőteljes környezeti változásnak vannak kitéve. Ha belegondolunk, milyen kellemesen érezték magukat a pocakban, érthető, ha az első időszakban nem képesek tökéletesen adaptálódni a külvilághoz. Minden új a számukra. Túl hűvös, zajos és ijesztő idekint lenni. Erre a legkézenfekvőbb megoldás a testközelség. A megszokott hangok és a szívdobogás hordozókendőben, mellkason altatva és természetesen a szoptatás során is biztosítja az összebújás komfortját.

 

Ha mindez nem elég, lehet, hogy az oly gyakori hasfájás a sírás oka. Az egészségügyi jelek, mint a széklet megváltozása és a gyakori szélgörcsök mellett a lábak felrántása és a hirtelen előtörő éles fájdalomra utaló hangos sírás is mindenképp erre utalhat. Érdemes gyermekorvos tanácsát kérni ilyen esetben.

 

A féléves babák mikroébredései

 

Az első négy hónap után a pici többször is felriadhat éjjelente ellenőrizni környezetét. Még a szuperül alvó gyerekekkel is előfordul ez a korosztályhoz kapcsolódó éjjeli ébredés, ami könnyen orvosolható a közelben lévő cumival vagy simogatással, de ha nem vagyunk ott, hogy megnyugtassuk őket, könnyen átcsaphat hosszabb nyűgösségbe is. Ennek az átmeneti időszaknak azonban hamar vége szakad, hogy elkezdődjön egy új.

 

Az igazi mumus - a fogzás

 

Lehetséges, hogy egyes babák szülei csak akkor veszik észre, hogy babájuk fogat növesztett, ha az már kibújt? Ilyen szinte csak a mesében létezik. A többség kevésbé szerencsés, ők bizony pontosan tudják, mikor lesz egy újabb foggal gazdagabb a kisbabájuk.

A hűtőbe tehető rágókáknak ilyenkor jön el az ideje, de a gyógyszertárban vásárolható érzéstelenítő Dentinox és Dologel mellett a növényi eredetű Viburcol kúp, illetve egyéb fájdalomcsillapító készítmény is segíthet.

 

Az a bizonyos dackorszak

 

A már beszélni tudó gyerekek el tudják mondani, mit akarnak, de még nem tudják hatékonyan kifejezni magukat, ezért frusztráltságukat hisztivel vezetik le, amit nem lehet egy „ne hisztizz”-el helyrehozni. Legcélszerűbb, ha megpróbáljuk megérteni és átérezni a problémát. Ereszkedj le és öleld meg, majd magyarázd el neki az ő szintjén, mit miért teszel. És próbáld meg figyelmen kívül hagyni környezeted reakcióját. Te tudod, hogy mi a legjobb a nektek.

 

(x)