Betyárbajusz okosba: Kövér László pofátlanul felvesz a semmire évi 30 milliót

Ez havonta 2 millió 481 ezer 330 forint, azaz jelentősen meghaladja a kormányváltás után nagy dérrel-dúrral bevezetett közalkalmazotti bérplafont. Kövér László fizetése három tételből áll: egyrészt kapja bruttó tiszteletdíját, azaz házelnöki bérét, illetve a képviselőségért járó pénzt, ami havonta 1 millió 739 ezer forint.

 

Mivel Kövér 2010-ben a Zala megyei listáról került a parlamentbe, megilleti a választókerületi pótlék is. Ez ugrott meg a duplájára az elmúlt másfél év alatt, 2012 elejétől már havi 626 ezer forintot kap az egyébként Budapest mellett élő Kövér. A pótlék mértéke attól függ, hogy milyen távol van a választókerület központja a fővárostól, azaz Kövér a zalai listával gyakorlatilag az egyik legnagyobb összegû pótlékra jogosult.

 

A házelnök fizetésének harmadik tétele a lakhatási tá-mogatás. Erre havonta 115 950 forintot vesz fel. Azaz a maximális összeget, ugyanis sem a választókerületében, sem Budapesten nincs lakása. Kövér László szigetszentmiklósi otthona és a Parlament közötti táv azonban az útvonaltervező szerint mindössze 22,5 kilométer.

 

Arról nem is beszélve, hogy Kövérnek, mint az ország egyik legfőbb közjogi méltóságának nemcsak kiemelt védelem, de szolgálati autó és sofőr is jár, így kétszeresen is kérdéses, miért veszi fel évente a maximális, 1 millió 391 ezer 400 forintos támogatást – írja a Gondolkodó blog.