Belháború miatt távozott a Momentum szóvivője

„Miután Soproni Tominak hónapok óta az az egyetlen és legfőbb politikai célja, hogy legyőzze Andrist majd átvegye a helyét, muszáj megszólalnom” – írta a levélben Papp, aki saját távozását is a Fekete-Győr – Soproni ellentéttel indokolta.

 

Az Index azt írja: Papp távozása és levele után Fekete-Győr és Soproni kiegyezett egymással, és az összes elnökségi tag közös, meglehetősen önkritikus levélben igyekezett nyugtatni a tagságot.

 

„Nem a jelenlegi folyamat az első idén, amikor valaki megalapozatlan, fél- vagy tizedigazságokra épülő és személyeskedő vádakkal illeti a szervezet egy másik tagját. Még ijesztőbb ez akkor, amikor teszi ezt egy nagyobb plénum – mint a küldöttgyűlés – előtt. Az elnökség teljes összhangban ítéli el ezt a magatartást, hiszen minden jóindulat mellett is egy ilyen vádaskodó levél elülteti a gyanakvás magját a hallgatóságban, a megvádolt fél pedig védekezésre vagy viszontvádak megfogalmazására kényszerül, ami egy lefelé vezető spirál, és még mélyebb morális gödörbe taszítja a társaságot" – írták.