Békülne az ALDI a Magyar Hang kiadójával

Az ALDI hétfőn bejelentette, hogy változtat az üzleteiben található sajtótermékek körén. A döntés értelmében a következő félév során több (a bejelentésben meg nem nevezett) kiadvány kikerül a szortimentből, míg három „új lap” – a Hihetetlen magazin, a Magyar Hang hetilap és a Nők Lapja Egészség magazin – országszerte megvásárolható lesz mind a 138 ALDI-üzletben.

 

Ezzel az áruházlánc továbbra is 40 különböző sajtóterméket tart kínálatában, a vásárlók gazdasági és bulvár napi- és hetilapok, tudományos, utazási, sport és egészségügyi témájú kiadványok közül választhatnak, közölte az áruházlánc.

 

Épp egy hete írta meg a Media1, hogy beperli a Magyar Hang kiadója az ALDI Bt.-t, mivel az ALDI a tavaly indult, de a nehezített körülmények ellenére máris jelentős példányszámokat produkáló hetilapot nem volt hajlandó betenni kínálatába.

 

A Magyar Hang lapigazgatója, Lukács Csaba akkor azt mondta, szerinte emögött politikai döntés lehetett, hiszen a hetilap példányszáma jóval meghaladta a kormánypárti Figyelőét, amely kint lehetett a polcokon.