Békesi László kíméletlenül lealázta az Iparkamara elnökét homofób tanévnyitója miatt

Mint ismert, Parragh László, az Iparkamara jelenlegi elnöke a szeged.hu beszámolója szerint erős kijelentéssel tarkított tanévnyitó beszédet tartott Csongrádon. Az erről készült felvétel szerint többek között arról beszélt a Szentháromság téren, hogy „erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát/…/ Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik”. Az eseményen részt vett Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselő és Palkovics László miniszter is.

 

Békesi László, volt pénzügyminiszter szenvedélyes posztjában az alábbiakkal kommentálta a történteket:

 

Az igazi, az alapvető és megbocsáthatatlan bűn nem Parraghot terheli. Az ő személyisége, jelleme ilyen, ha haszna származhat belőle, minden aljasságra képes. Sokan vannak hozzá hasonlók.

 

Az eredendő bűnt azok követték el, akik helyzetbe hozták ezt a figurát, akik megbízták azzal, hogy egy országos tanévnyitón képviselje, a kormányt, a hatalmat, a rezsimet, ott szerepet kapjon és azt kihasználva mondja el gyalázatos szövegét.

 

Egyáltalán hogy lehetséges az, hogy Parragh bármiféle szerephez jusson a magyar közoktatásban?! Hogy lehetséges az, hogy abszolút alkalmatlansága ellenére egyik formálója, ötletadója, meghatározója lehet a magyar közoktatás - benne a szakképzés, a középfokú oktatás, sőt néhány területen a felsőoktatás(!) - átalakításának, lebutításának, tönkre tételének?! Ki bízta meg ezzel a feladattal?! Kik azok, akik a véleményére számítanak, azt figyelembe veszik?! Kik azok, akik feladatot, funkciót adnak, szerepet szánnak neki, akiknek tetszik, hogy kiszolgálja legaljasabb törekvéseiket is, akik hálásak a talpnyaló szervilizmusért, a lihegő túlbuzgóságáért?!

 

Ők az igazi bűnösök, hisz a Parraghoz hasonló gerinctelen karrieristákat szép számmal találhat minden hatalmat gyakorló nemtelen rezsim. Ez az igazi botrány!

 

Ahhoz, hogy Parragh ne okozhasson több kárt ebben az országban, nem őt kell elhallgattatni, hanem az őt megbízó és helyzetbe hozó rezsimet kell eltávolítani a hatalomból!"