Bedobta a törölközőt a BKV ádáz kritikusa - Nemes Gábor máshol folytatja

Nemes sokszor szálka volt a cégvezetés szemében – a BKV több bírósági pert is indított ellene, de egyet sem nyert meg –, mert minden méltánytalanság, jogsértés és igazságtalanság ellen felemelte a hangját, gyakran keményen fogalmazott.

 

Az EKSZ elnökét azonban a belső támadások soha nem tántorították el az érdekvédelmi munkától, sőt arra ösztönözték, hogy újabb lehetőségeket találjon a munkavállalók hiteles képviseletére.

 

Mint ismert, idén az országgyűlési választáson a DK jelöltjeként is elindult – a finisben visszalépett egy másik ellenzéki jelölt javára –, mert meggyőződése, hogy a döntéshozás közvetlen közeléből eredményesebben tudja érvényesíteni a munkavállalók jogait, s hatékonyabban segítheti a munka világában érezhető problémák megoldását.

 

Azért szállt be a politikába, hogy kinyissa a kaput a döntéshozás felé, mert az a belterjes érdekképviseleti munka, amely helyben zajlik, nem hoz komoly eredményt.

 

Nemes Gábor célja, hogy a szaktudását és tapasztalatát az eddiginél hatékonyabban érvényesítse, s hiteles összekötő legyen a politika és a munka világa között - áll a szakszervezet által kiadott közleményben.