Bayert felmentették a diáklány mocskolása miatt

Felmentette a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsoltot az ellene becsületsértésért indított perben, amelyet a diáktüntető Nagy Blanka kezdeményezett. A Népszava tudósítása szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, és innentől kezdve tűrnie kell a kritikát.

 

Az ügy a 2018-as túlóratörvény miatti tüntetéshez kapcsolódik, ahol az akkor érettségi előtt álló Nagy Blanka is felszólalt; a lány fertőző járványhoz hasonlította a Fideszt, amely szerinte lerabolja az országot.

 

Bayer ezután az Echo TV műsorában „szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis prolinak”, illetve „igazi kretén, barom állatnak” nevezte Nagyot, akire aztán a kormánypárti média össztüze zúdult. Azt írták róla többek közt, hogy több tárgyból bukásra áll, illetve sokat hiányzik, alig jár iskolába.

 

A Bayer Zsolt ellen indított eljárásban a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság első körben elutasította Nagy Blanka keresetét, kimondva: Nagy Blanka közszereplőként tűrni köteles a bírálatot. Ezt a döntést a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette és új eljárásra kötelezte a bíróságot, ám most ismét felmentették Bayert. A döntéssel szemben Nagy Blanka fellebbezni fog – írta a Népszava.