Batman után jön a leszbikus Batwoman

A DC-képregények világában a Batman ihlette Batwoman karaktere a történet minden verziójában egy gazdag, Katherine Kane nevű örökösnő, aki denevérjelmezben harcol a bűnözők ellen Gotham City-ben. Eleinte Batman szerelmét alakította, később átírták a karakterét, és leszbikus szuperhősként aratott sikert.

 

Batwoman először az "Arrowverzum"  szokásos crossover eseményében tűnik majd fel decemberben a The CW-csatornán - írja a Deadline.

 

Ruby Rose modell-színésznő, aki nyíltan a saját neméhez vonzódik, a CW Batwoman-sorozatában is a leszbikus bűnüldözőt fogja alakítani, ám a projekt egyelőre még a forgatókönyvírók kezében van.

 

„Kibújt a denevér a zsákból, és borzasztóan izgatott vagyok, és megtisztelve érzem magam. De emellett érzelmi roncs is vagyok.. mert ez egy gyerekkori álmom. Ez valami olyan, amiért meghaltam volna, hogy láthassam a TV-ben, amikor az LGBT-közösség fiatal tagja voltam, mert soha nem éreztem azt, hogy képviseltek volna a képernyőkön, és magányosnak és másnak éreztem magam. Köszönöm mindenkinek. Köszönöm istennek” – örvendett közösségi oldalán a színésznő.