Barbie ismét gerjeszti az indulatokat

Ryan Gosling csalódott amiatt, hogy sem Greta Gerwig, sem Margot Robbie nem kapott Oscar-jelölést a tavalyi év hangos mozisikeréért, a Barbie-ért.

 

A Kent alakító Goslingot ugyanakkor jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában, amit megtiszteltetésnek nevezett. „De nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül” – mondta Gosling, miután sokan számítottak arra, hogy a filmet a legjobb rendező és a legjobb női főszereplő kategóriájában is jelölik.

 

Nem maradt azért további jelölések nélkül a Barbie. Robbie-t producerként ismerték el a legjobb film kategóriában, Greta Gerwiget pedig a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték.

 

A Barbie a 2023-as év legnagyobb bevételt hozó filmje, világszerte 1,44 milliárd dollárt hozott. Gosling a CBS-nek nyilatkozva nem győzte hangsúlyozni, hogy ez a siker leginkább Gerwignek és Robbie-nak köszönhető. „Az ő tehetségük, szívósságuk és zsenialitásuk nélkül senki sem kapna elismeréseket ezért a filmért” – mondta Gosling, hozzátéve, hogy finoman fogalmaz, ha azt mondja, csalódott, amiért nem jelölték a kollégáit az őket illető kategóriákban.

 

Gosling mellett a legjobb női mellékszereplő kategóriában kapott jelölést America Ferrara, a film pedig összességében nyolc jelöléssel – köztük a legjobb film kategóriájában – vághat neki majd az Oscar-gálának – írja a HVG.