Bálint gazda elfogadta a várdai díszpolgárságot

Ezt követően szinte versengés indult, hogy az idén 100 éves „Bálint gazdát” hol s miként tudnák kárpótolni a pitiáner politikai bosszú után, amit lényegében a jelölést leszavazó fideszes képviselő, Vincze Ágnes maga is elismert, mondván „ha pitiség, ha nem, én sem SZDSZ-es múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni, ebben a döntésemben az sem hatna meg, ha 110 éves lenne Bálint György”.

 

Szombaton mégis megtörtént a hivatalos díszpolgári kitüntetés ceremóniája a Somogy megyei Várdán. Az érintett mindezt úgy kommentálta, hogy: „Az őszinte szeretet az egyik legszebb és legfontosabb.”

 

„Rosszul esett a megjegyzés, bár az is igaz, meglehetősen kontraproduktívra sikeredett. Ha nincs ez a kirohanás, talán már nem foglalkoznának velem annyit, de így elég komoly reflektorfénybe kerültem. Rengetegen megkerestek, sokan személyesen is, szegény feleségem nem győzött kávét főzni…/…/ Egyedül Várdáéra mondtam igent. Több évtizedes a kapcsolat a faluval és a vezetőjével, sokszor láttak már vendégül, tényleg tiszteletbeli helybélinek érzem magam” – indokolta szokásos tapintatos eleganciájával a megtisztelő cím elfogadását Bálint gazda.

 

(forrás: szabadhir.hu)