Bajnai Gordon büntetőfeljelentést tesz

Bajnai pénteki bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy „a kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületembe gázoló számtalan kijelentés alapja egy illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat”.

 

Bajnai szerint „Anonymusék” néhány percnyi töredékmondatra vágják szét a közel 1 órás beszélgetést és céljuk az, hogy ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondatai célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák.

 

Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható. Ezért a mai napon büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbujtók ellen is – írta Bajnai. Hozzátette: „azokat a politikusokat és sajtómunkásokat pedig, akik ezeket a becsületsértő vádakat központi utasításra, egy kottából szajkózzák, arra biztatom: kérjék el, szerezzék meg az eredeti vágatlan, csorbítatlan szöveget. Talán tudják is, merre keressék.”

 

Arra a provokatív kérdésre, hogy érdemes-e a náluk bejelentkező „közvetítőkkel” üzletelni, azt válaszolta, hogy ilyen „cápák”, minden párt környékén mindig felbukkannak, de csak kárt és bajt okoznak, ezért kerüljék el őket.

 

Világossá tette azt is, hogy a főpolgármestert és általa ismert közvetlen munkatársait megvesztegethetetlennek tartja.

 

Bajnai egyenlőtlen esélyekről és Dávid és Góliát médiaháborújáról is ír bejegyzésében, melyet ide kattintva lehet elolvasni. Bajnai múlt csütörtöki posztjában azt írta, nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközök és módszerek segítségével kerültek elő az eddig közzétett dokumentumok.

 

Egy hangfelvétel szerint a volt kormányfő arról beszélt Gansperger Gyula és az Index állítása szerint a Városháza után érdeklődő potenciális vevő társaságában, hogy sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban, akik amint kiszagolnak egy üzletet, egyből közvetítőként szeretnének benne részt venni.

 

Bajnai a vágott felvételen azt mondta:

 

„Legalább két probléma van. Menedzsmentszempontból. Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció. Ami egy adottság. Erre utaltam, hogy mind a két oldaláról láttam már ezeket a működéseket. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen” – idézi a 24.hu.

 

A felvételen ezután az is hallható, hogy arra kérik Bajnait, intézze el Tordai Csabán, a főpolgármester tanácsadóján keresztül, hogy kizárólag Barts Balázzsal, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjével kelljen tárgyalniuk az eladás lehetőségéről.

 

(forrás: 24.hu)