Azariah is tüntetésre hív a Novák-Varga-ügy miatt

Újabb, fiatal célközönségnek szóló demonstrációt hirdettek közösségi médiából ismert influenszerek, véleményvezérek.

 

A magyar közélet állapota ellen tiltakoznak pénteken este 6 órától a Hősök terén. A kegyelmi ügy miatt azt üzenik, a dühüket, a fájdalmukat, az együttérzésüket szeretnénk kifejezni.

 

A tüntetésen várhatóan beszél majd mások mellett Nagy Ádám, a Jólvanezígy, illetve a Fókuszcsoport arca, Osváth Zsolt a Zshowtime-ból, Gulyás Márton a Partizánból. De az akció meghirdetői között van Pottyondy Edina és Baukó Attila, vagyis Azahriah is.

 

Mint az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért című tüntetés szervezőifogalmaztak „elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk”.

 

 

A szervezők szerint „a történtek túlmutatnak a lemondott Novák Katalin és Varga Judit személyén és felelősségén, mert a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni”.

 

A tüntetést pénteken délután hattól tartják majd a Hősök terén.

 

(Kiemelt kép illusztráció)