Az oltásregisztrációt használja fel propagandára a kormányzat

Ezzel a hatalom, megkapva elérhetőségünket, kampánycélra fordítja azt a felületet, amelyet csak a járvány elleni védőoltásra lenne szabad felhasználni. Vajon az Állami Számvevőszék, ezt az eszközt is beszámítja majd a kormánypártok kampányköltéseibe? Nagy valószínűség szerint nem, mint ahogy Müller Ceciliának az oltakozásra biztató leveleire majd azt mondja, hogy a járvány elleni küzdelem része. Magyarázat bőven lesz.

 

Pedig onnantól kezdve, hogy a levélen és az internetes felületen is van egy kis kocka, amelyre be lehet jelölni, hogy az oltakozni kívánó kapcsolatban akar-e maradni Magyarország kormányával, már merőben a hatalmon lévők politikáját segíti. Az internetes felületen – kipróbáltuk – nem lehet elküldeni a jelentkezést, ameddig az előbb említett kockát ki nem pipáltuk, és a győzelmi jelentést megkapva sem lehet leiratkozni a rendszerből.  Tiszta orwelli állapot, leiratkozni nem lehet, életet mentő oltást kapni anélkül, hogy elfogadjuk a kormány szócsövét szintén nem lehet. Mint például:

 

„Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

Magyarország változatlanul az európai élmezőnyben van a beoltottság terén. A beoltottak száma ezen a héten meghaladja a 2,5 milliót.”

 

Arról ugye még véletlenül sincs szó, hogy halálozásban is élmezőnyben vagyunk, akkor kapnak az oltásra várók ilyen levelet, amikor több olyan nap van, hogy 300 fölé emelkedik a vírusban elhunytak száma. Azonban a címzettek akárhogy is meresztgetik a szemüket, ebben a levélben nem látják, hogy konkrétan mikor kaphatnák meg végre a valóban életet mentő vakcinájukat.

 

 Kertész Z István