Az oktatásról tartanak fórumot Budakeszin

Az ellenzéki pártok politikusai az oktatás problémáiról és a lehetőségekről beszélgetnek majd a szombati Budakeszi fórumon.

 

Ma különösen fontos, hogy az oktatás, legyen az alap, közép- vagy felsőfokú, átalakítását és jövőbeni útját megvitassák. Ugyanis soha ilyen gyorsan nem fejlődött a tudomány, a technika és a gépesítés. Nem lehetetlen, hogy aki most az általános iskola alsó tagozatába jár, mire bekerül a munkaerőpiacra számos ma még meglévő munkakör már nem is fog létezni. Azok az országok, amelyek nem fektetnek elég hangsúlyt és pénzt az oktatásba, óhatatlanul lemaradnak a fejlődésben, ami az általános életszínvonalukon is meglátszik majd. Ezért is kiemelkedően fontos az oktatás reformja, a szükséges változtatások irányának meghatározása.

 

 

A beszélgetésen részt vesz: Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-lista vezetője, Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő, Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese és Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A beszélgetés moderátora: Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

 

Mindenkit szeretettel várnak március 30-án, szombaton 14.00 órától Budakeszin, a Fő utca 141-ben, a Prosit Bar & Caféban.

 

Kertész Z István