Az LMP és az Együtt is védi a Jobbik jogait: Az Állami Számvevőszék is beszállt a kampányba

Álláspontja szerint az illegális pártfinanszírozás minden formája elfogadhatatlan, de ugyanekkora problémát jelent a kettős mérce és az elvileg független intézmények Fidesz általi megszállása.

 

Ha az ÁSZ valóban érdemi munkát végezne, és nem csupán a kormány meghosszabbított keze lenne, akkor az elmúlt években már milliárdokra büntette volna a Fideszt, például azért mert a CÖF-ön és az MVM-en keresztül az adófizetőktől ellopott pénzekből folytattak pártpolitikai kampányokat – amint ezt már több alkalommal is a nyilvánosság elé tárták.

 

Bár más témában, de hasonlóan nyilvánult meg az Együtt is: feljelentést tesznek a Fidesz 2014-es plakátvásárlásai kapcsán – közölte a párt választmányi elnöke.

 

Szigetvári Viktor szerint a Jobbik mellett a kormánypárt korábbi kiadásai miatt is vizsgálatot kell indítania az ÁSZ-nak, amennyiben a számvevőszék fenntartja álláspontját, miszerint tiltott támogatásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető piaci árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe szolgáltatásokat.

 

Az ellenzéki politikus csalás gyanújával ismét az ügyészséghez fordul.